Arctic Bleu producten? - HERCKLES

Arctic Blue

 

Waar kan Arctic blue bij helpen?

De Nederlandse Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen. Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.

 

Arctic Blue en voetklachten.

Vetzuurbalans ontregeling speelt bij 95% van alle chronische klachten een belangrijke rol. Dat geldt dus ook bij voetklachten. Door deze ontregeling ontstaan er laaggradige ontstekingen die nauwelijks in het bloed aantoonbaar zijn en waar je in het begin nog weinig van merkt. De eerste symptomen die kunnen optreden zijn:

 • Beginnende stijfheid
 • Vermoeidheid
 • Geïrriteerdheid
 • Concentratieproblemen

Na verloop van tijd kunnen deze klachten uiteindelijk leiden tot chronische voetklachten en andere welvaartsziekten.

Een optimale inname van omega-3-vetzuren, in het bijzonder EPA en DHA, helpt bij het voorkomen en/of verlichten van uiteenlopende klachten en (chronische) aandoeningen zoals:

 • Pijnlijke voeten
 • Fascia indirect
 • Bewegingsapparaat
 • Neuropathie
 • Mentale en emotionele gezondheid (vaak in combinatie met voetklachten)
 • Nagels (Kalknagels)
 • Hoog cholesterol
 • Hoge bloeddruk
 • Overgewicht
 • Afweersysteem
 • Glucose- en vetstofwisseling
 • Huid

Wat is een gezonde vetzuurbalans?

 • Een omega-6/omega-3 ratio van 5-3:1 (optimaal is 1:1)
 • Een omega-3 index van 8 procent of hoger

Een gezonde vetzuurbalans is een basisvoorwaarde voor herstel en een goede gezondheid. Helaas hebben vandaag de dag de meeste mensen een veel te hoge verhouding. Dat loopt op tot extremen van 25:1.

Waarom viscollageen?

Viscollageen is collageen gewonnen uit vis. Collageen is een eiwit dat zorgt voor structuur en helpt het lichaam om kracht en flexibiliteit te behouden. 25-35% van al het eiwit in ons lichaam is collageen.

Het is het meest voorkomende eiwit bij mensen. Het komt veel voor in bindweefsel dat zorgt voor structuur, elasticiteit en samen met botten en spieren voor het simpelweg bij elkaar houden van het lichaam.

Bindweefsel zit veel in pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten. Tevens zit er collageen in de huid, bloedvaten, haar en nagels. Ons eigen collageen bestaat voor meer dan 90% uit zogenaamd type 1 collageen.

Viscollageen wordt wel gezien als de koningin onder het collageen. Dit komt omdat viscollageen het meest lijkt op het menselijk collageen omdat dit ook voornamelijk bestaat uit type 1 collageen.

Viscollageen is dus een perfecte manier om je essentiële aminozuren binnen te krijgen. Essentiële aminozuren kun je zelf niet maken en dienen dus in voldoende mate in je voeding aanwezig te zijn.

 

Collageen en stijfheid in de voeten

Viscollageen en vitamine C?

Wat doet viscollageen eigenlijk voor ons? Vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak van lichaamseigen collageen af voor de hierboven genoemde ondersteunende weefsels en de huid.

De collageenvezels worden zwakker. We verliezen 1,5% collageen per jaar, wat op 45-jarige leeftijd een verlies van 30% collageen betekent. Minder collageen kan de vorming van rimpels betekenen en verminderde soepelheid van spieren.

In hoeverre onze huid gehydrateerd is wordt bepaald door de hoeveelheid collageen, omdat collageen water bindt. Ondersteuning van binnenuit met viscollageen, geeft hydratatie en dit helpt stevigheid te herstellen van zowel huid, haar, nagels en lichaamsweefsels.

De eiwitten zijn voor het behoud van sterke botten en dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa, ook voor herstel van spierweefsel na training, sport, of fysieke inspanning

Vanaf een bepaalde leeftijd heb je baat bij inname van collageen, maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

Viscollageen heeft geen bijwerkingen. Alleen mensen met een vis allergie zouden erop kunnen reageren, maar dit hoeft niet. Conclusie: viscollageen is gezond.

Gebruik viscollageen altijd in combinatie met vitamine C. Vitamine C is belangrijk om het collageen e activeren zodat het ook zijn werk kan aan doen.

Klik hier om de Arctic Blue producten te bestellen https://www.arctic-blue.com/?sld=95

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen