Barefoot schoenen

Barefoot schoenen vormen training omdat ze de voeten en enkels dwingen om harder te werken dan in traditionele schoenen. Traditionele schoenen hebben dikke zolen die schokken absorberen en de voetbogen ondersteunen. Dit kan ertoe leiden dat de voetspieren en enkelspieren zwakker worden.

Barefoot schoenen hebben dunnere zolen die minder schokken absorberen. Dit betekent dat de voetspieren en enkelspieren harder moeten werken om de impact van het lopen op te vangen. Dit helpt om de voeten en enkels sterker te maken en verbetert de balans en stabiliteit.

Daarnaast helpen barefoot schoenen om de voeten in een natuurlijkere positie te houden. Traditionele schoenen kunnen ertoe leiden dat de voeten in een onnatuurlijke, platte positie komen te staan. Dit kan leiden tot voetklachten, zoals hielspoor en hallux valgus.

Leguano Barefoot schoenen kunnen ook helpen om de verbinding met de ondergrond te verbeteren. Dit kan leiden tot een betere proprioceptie, of het gevoel van de positie van het lichaam in de ruimte. Een betere proprioceptie kan helpen om blessures te voorkomen.

Als je overweegt om barefoot schoenen te gaan dragen, is het belangrijk om te begrijpen dat de voet niet bedoeld is om over harde en vlakke ondergrond te lopen. Dit betekent dat je niet alle spieren aanspreekt om de voetbogen en voetstand uit zichzelf te laten herstellen.

Als voorbereiding op het barefoot lopen heeft Herckles nu de Zwitserse X10D schoen naar Nederland gehaald. De X10D is zo geconstrueerd dat de de voetboog- en voetstandspieren automatisch getraind worden. Je lichaam wordt hierdoor automatisch in zijn geheel uitgelijnd. 

De X10D schoenen kunnen als voorbereiding op barefoot of als afwisseling ingezet worden.

Let wel het zijn geen barefoot schoenen maar hebben wel het comfort van de Barefoot schoen. De X10D heeft genoeg ruimte voor de tenen, geen voetboog ondersteuning en geen demping. 

Uitgelichte collectie