De positieve effecten van de X10D® patentzolen

Wandelen en bewegen zonder steunzolen.

De voet wordt direct en gemakkelijk naar het natuurlijke looppatroon geleid. Hiervoor hebben wij twee verschillende (wereldwijd gepatenteerde) zolen ontwikkeld: X10D modellen Five hebben de originele zool. De nieuwste Linewalker van X10D heeft een nieuwe zool die een extra functie heeft. De zool heeft een flexibel element om de (trainings)intensiteit aan te passen d.m.v. de CONE. De voet wordt direct en gemakkelijk naar het natuurlijke looppatroon geleid. Doordat het natuurlijke looppatroon wordt geactiveerd train je direct de spieren om uitgelijnd te lopen. Wanneer het lichaam zichzelf uitlijnt zullen ook de voet, enkelknie en heup klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

X10D Linwalker

Het X10D® principe.

Het lijkt alsof de mensheid van de 20e eeuw het vermogen om goed te lopen heeft verloren. Vroeger, eeuwen geleden, liepen en renden primitieve mensen meer dan 17 kilometer per dag. In onze westerse samenleving bereiken veel mensen niet eens 300-700 meter. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) beveelt aan 10.000 stappen per dag te lopen om energieker te worden, zowel fysiek als mentaal. Dit komt overeen met ongeveer 6 tot 7 kilometer. Bij 7000 stappen behoud je je huidige gezondheidstoestand, daaronder neemt je vitaliteit zelfs af.

Goed lopen lijkt verloren te zijn gegaan met de trend naar steeds minder lichaamsbeweging. Onze wandeling wordt steeds passiever en langzamer. Het is niet alleen de houding die erger wordt; De spieren gaan verloren en de gewrichten verslijten eerder. (*Artrose) Je kent vast wel iemand met versleten heupen en knieën in jou eigen omgeving. Wij zien dat de slijtage in heup en knieën op steeds jongere leeftijd ontstaat.

Preventief: X10D® bevordert een correcte gang.

Het gaat de negatieve bijwerkingen van een verkeerd looppatroon tegen. De X10D® corrigeert het langzame, passieve en brede looppatroon; houding en rechtop lopen verbeteren. De fysiologisch correcte beweging ontlast de gewrichten en activeert de spieren. Revalidatie: Mensen die al last hebben van de gevolgen van een verkeerd looppatroon kunnen dit actief verbeteren en corrigeren met de X10D®. Studies hebben dit duidelijk aangetoond. Pijnloos lopen met X10D®.

Voor wie:

1. Mensen die toe zijn aan nieuwe wandelschoenen

2. Mensen die willen wandelen zonder hun steunzolen

3. Hulp bij revalidatie na knie en heup operatie

4. Bij overpronatie

5. Klimmers en boulderaars die ook hun voet, enkel, knie en heup spieren willen versterken.

6. Bij voetklachten die niet opgelost worden (hallux valgus)

Welke maat moet ik betellen:

Meet je voetmaat in centimeters vanaf de hiel tot de top van de langste teen. De beste manier om je voet te meten: ga met de hiel tegen de muur staan en meet met een rolmaat vanaf de muur tot de teen. Doe dit bij beide voeten om zo de lengte van de langste voet te weten.

Zie maattabel.

Liever komen passen?

Je kan de X10D Five en de Line Walker komen passen in Ede. Dit gaat op afspraak. Wij hebben niet alles op voorraad maar die bestellen wij direct in Zwitserland en worden dan bij jouw thuis afgeleverd.

 

Uitgelichte collectie