Stijve voeten

Oorzaken van stijve Voeten

Stijve voeten bij het wakker worden in de ochtend

Dit is een veel voorkomend probleem, vooral bij zowel mannen als vrouwen en vooral bij mensen die in de horeca of in de zorg werken. De reden voor de voetstijfheid bij het eerste plaatsen van uw voeten op de vloer in de ochtend is een vermindering van de circulatie die voor het herstel van spieren en pezen zorgen in de voet en kuitspieren. Gelukkig verdwijnt de pijn en stijfheid meestal na het nemen van een paar stappen. Als dat niet het geval is, kunt u een andere voet probleem, zoals plantaire peesplaat verstijvingen of verhardingen in de kuit- en scheenbeen spieren.

Problemen met schoeisel

Schoenen die niet goed passen, te strakke veters, schoenen met hoge hakken voor vrouwen zijn veel voorkomende oorzaken van voetstijfheid. In het laatste geval kan een gewoonte van het dragen van schoenen met hoge hakken ervoor zorgen dat de achillespees krimpt en pijnlijk wordt. Dit kan nog enige tijd na het overschakelen naar schoenen zonder hiel of bij het lopen op blote voeten. De vorming van eelt en littekens op het bindweefsel van de voetzool kan ook leiden tot pijnlijke stijfheid. 

De oplossing is niet zoeken naar betere en/of bredere schoenen, nee maak je voeten weer actief met de X10D schoenen en de blackroll legset.

Last van pijnlijke voeten bij het opstaan?

Dan is de X10D schoen de oplossing. Maak een pas afspraak bij een van onze locatie of bestel hier online.

  • Heeft u last van pijnlijke voeten bij het opstaan en/of stijhied?
  • Blijf hier niet te lang mee rondlopen, 
  • Wij helpen u graag verder.
Terug naar blog

Reactie plaatsen